دامنه چیست

دامنه همان اسم سایت میباشد

محتوای جدول

همان طور که می دانید، امروزه بیشتر کسب و کارها فروشگاه های خود را به صورت مجازی هم بر بستر وب راه اندازی کرده اند و برای زمینه کاری خود طراحی سایت نموده اند؛ باید بدانید که وب سایت ها پایه و اساس کسب و کارهای آنلاین هستند و اولین مرحله برای راه اندازی یک وب سایت ثبت دامنه یا دامین می باشد؛ حالا این که دامنه یا دامین چیست را در ادامه مطلب با جزئیات بیشتر برایتان توضیح می دهیم، با ما همراه باشید.

دامنه چیست؟

دامنه همان آدرس فروشگاه های مجازی یا همان نام وب سایت است؛ به عنوان مثال اگر شما وب سایت را یک فروشگاه در نظر بگیرید، نام دامنه همان آدرس فروشگاه می باشد.

اینترنت یک شبکه وسیع و گسترده از رایانه ها است که این سیستم ها به واسطه شبکه جهانی به یکدیگر وصل شده اند؛ حالا برای شناسایی رایانه ها  یک آدرس آی پی به هر یک از آن ها اختصاص داده شده است که درون مایه این آدرس ها چند عدد می باشد که آدرس وب سایت یا همان دامنه ها در اینترنت با این اعداد شناخته می شوند؛ یعنی شما اگر بخواهید در مرورگر خود آدرس سایتی را وارد کنید باید در ابتدا آیدی آن را وارد کرده و اینتر را بزنید.

در حالت عادی حفظ کردن این اعداد کار چندان آسانی نیست؛ به همین منظور برای این که این آدرس به خوبی در ذهن افراد باقی بماند و نیازی نباشد که آن ها اعداد طولانی را حفظ کنند یک نام مشخص برای سایت تعیین می گردد که همان نام دامنه می باشد.

زمانی که شما نام دامنه ای را در گوگل سرچ می کنید گوگل به صورت اتوماتیک وار مراحل ترجمه آی پی به دامنه را انجام می دهد و آن را برایتان به نمایش در می آورد و دیگر نیازی نیست که شما برای بازدید از هر وب سایتی ip آن را وارد کنیدو می توانید که به راحتی با وارد کردن نام دامنه آن در نوار جست و جو بدون هیچ زحمتی از سایت مدنظر بازدید نمایید.

حالا زمانی که یک نام دامنه را در کادر جست و جو خود تایپ می کنید در ابتدا یک درخواست به یک شبکه جهان گستر از سرورهایی که سیستم اسم دامنه را تشکیل می دهند فرستاده می شود و بعد از آن سرورها در پی نام مرتبط با دامنه می گردند و تقاضا را برای آن سرورهای نام می فرستند و به این طریق شما می توانید با نام وب سایت وارد سایت مورد نظر شوید.

دامنه یا دامین از دو قسمت اسم و پسوند به تولید می رسد و در نتیجه آدرس سایت شما ایجاد می شود؛ به عنوان مثال www.mohammadrezakazemi.ir  یک آدرس وب سایت است که نام دامنه همان اسم محمدرضا کاظمی می باشد و ir پسوند نام است که به آن  TDL نیز می گویند.

انواع مختلف نام دامنه

نام دامنه در پسوندهای مختلفی وجود دارد که بهترین آن ها  COM می باشد؛ گزینه های دیگری هم برای پسوند وجود دارند که در ادامه مطلب شما را با مهم ترین و کارامدترین آن ها آشنا می سازیم.

ir: دامنه ملی کشور است که تمام افراد و شرکت ها می توانند برای پسوند اسم دامنه خود از آن استفاده کنند، دامنه ir را باید حتما از سایت ایرنیک تهیه کنید.

Com: دات کام جزو پسوندهای عمومی محبوب به شمار می آید که بیشتر برای شرکت ها و وب سایت های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.

Co: از این پسوند بیشتر برای شرکت های خصوصی استفاده می شود.

Org: این پسوند برای سازمان ها و مراکز غیر انتفاعی مناسب می باشد.

Edu: تمام موسسات آموزشی و تعلیمی از این پسوند استفاده می کنند.

Soh: این پسوند مورد استفاده موسسات آموزشی است که دارای مجوز آموزش و پرورش هستند.

Gov: نهاده های دولتی از پسوند gov استفاده می کنند.

چگونه برای وب سایت خود یک نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟

برای انتخاب یک نام دامنه خوب نکاتی را در اختیارتان قرار می دهیم که با استناد بر آن ها می توانید یک نام شایسته و مناسب برای سایت خود انتخاب نمایید.

  1. سادگی و کوتاهی را انتخاب کنید: به انتخاب یک نام دامنه کوتاه و ساده بسنده کنید؛ چرا که کوتاه و خوانا بودن اسم باعث می شود تمام بازدید کنندگان این نام را در ذهنشان حک کنند.
  2. مرتبط بودن با موضوع وب سایت: سعی کنید نام دامنه ای را انتخاب کنید که با موضوع وب سایت تان در ارتباط باشد؛ چرا که این کار کمک می کند تا مخاطبان محتوای سایت شما را بهتر درک کنند.
  3. از پسوند com استفاده کنید: com یکی از محبوب ترین پسوندها است و بخاطر سپردن آن نیز راحت می باشد، پس سعی کنید که از این پسوند در کنار نام دامنه خود استفاده کنید.
  4. از نام خود استفاده کنید: اگر تمایل به راه اندازی یک وبلاگ شخصی را دارید، می توانید که اسمتان را به عنوان نام دامنه ثبت کنید.

چگونه نام دامنه را ثبت کنیم؟

زمانی که می خواهید یک دامنه برای سایت خود بخرید پس از انتخاب اسم باید در صفحه خرید آن را ارزیابی کنید و ببینید که قبلا ثبت شده است یا نه؛ اگر به ثبت نرسیده بود، به قسمت ثبت کننده نام دامنه آنلاین بروید، اسم مدنظر را وارد کنید و تا پس از پرداخت هزینه اشتراک خریداری نام برایتان انجام شود.

برای بررسی در دسترس بودن نام دامنه ساده ترین راه پیش روی شما گوگل است که شما می توانید نام های مدنظر را سرچ کنید و ببینید که آیا وب سایتی با این نام ها قبلا به ثبت رسیده است یا نه.

سخن پایان

در این مقاله به شما آموختیم که نام دامنه چیست و چه کاربردی دارد و شما را با انواع پسوندهای نام دامنه نیز آشنا کردیم؛ باید بدانید که نام دامنه شما شباهات زیادی به شماره تلفن دارد و به هر میزان که این شماره ساده تر و صریح تر باشد در ذهن ها ماندگارتر می شود، پس برای انتخاب نام دامنه وقت زیادی بگذارید و وسواس به خرج دهید؛ چرا که این نام هویت شماست و قرار است تا یک مدت طولانی شما را همراهی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت در شهرقدس

برای طراحی سایت شماره موبایل خودتان را وارد کنید تا در سریع ترین زمان با شما تماس گرفته شود.

درصورتی که تایم کمی برای منتظر ماندن دارید میتوانید با شماره 09129339359   تماس حاصل کنید.