سرور چیست

محتوای جدول

سرور یک کامپیوتر یا رایانه بسیار قدرتمند است که به صورت 24 ساعته فعال و روشن می باشد و اطلاعات دیجیتالی را به چندین کاربر یا دستگاه ارائه می دهد و سیستم هایی که از سرور خدمات می گیرند را کلاینت می گویند؛ اگر تمایل دارید با جزئیات بیشتر بدانید که سرور چیست و چه کاربردی دارد، پیشنهاد ما به شما این است که کمی از وقت خود را اختصاص به خواندن مقاله زیر دهید.

سرور چیست؟

سرور در لغت به معنای سرویس دهنده می باشد و همان طور که در مقدمه اشاره کردیم،  سرور یک رایانه پر قدرت و همیشه فعال می باشد که در زمان های گوناگون و هر ساعت از شبانه روز به نیاز کاربران پاسخ می دهد و هنگامی که دسترسی به سرور فقط برای محدوده یک شبکه داخلی باشد، آن را سرور شبکه می گویند و این موضوع بدین معنا است که تمام رایانه های موجود در این شبکه از سرور دستور می گیرند و نیازهای تحت شبکه خود را به واسطه آن تامین می نمایند.

زمانی که شما از طریق مرورگرهای خود موضوعی را سرچ می کنید در واقع درخواست خود را به مرورگر ارسال کرده اید و تقاضای شما از طریق مرورگر به سرور مربوطه فرستاده می شود و اطلاعات لازم از این سرورها گرفته و در اختیار شما قرار داده می شود.

در معرفی مشخصات سرورها می توان گفت که سرورها از قطعه های سخت افزاری مختلفی تشکیل شده اند که بالاترین پردازش و کارایی را می توان از آن ها انتظار داشت و به طور معمول این سرورها از پردازنده هایی نیرومند با چندین عدد هسته فیزیکی و مجازی، رم بالا و هارد دیسک با حجم ذخیره چند ترابایتی به وجود می آیند و مطابق با این اندازه قدرتی که دارند باید در محیطی نگهداری شوند که از هر گونه اختلال یا معضلی به دور باشند و به طور مداوم با اتصال به اینترنت فعالیت های خود را انجام دهند.

انواع سرور

حالا که دانستید سرور چیست و چه کاربردی دارد بد نیست که با انواع آن نیز آشنا شوید که عبارت اند از:

  1. سرور اشتراکی: سرورهای اشتراکی نوعی از سرورها هستند که مطابق با نوع کاربری، تعدادی وب سایت، دیتابیس یا میل دامین برای آن ها تعریف شده است که در لحظه جوابگوی تقاضای بی شماری از کاربران هستند و منابع سرورهای اشتراکی بین کاربران با اشتراک فضای سرور به وجود می آیند.
  2. سرور VDS: سرور وی دی اس از لحاظ مقیاس از سرور اشتراکی بزرگتر است که به واسطه مجازی سازها تقسیم منابع یک سرور اختصاصی میزبان با چند ماشین انجام می شود و مطابق با اختصاصی بودن منابع این ماشین ها تعداد وب سایت هایی که بر روی سرور میزبان به وجود می آیند از وب سایت هایی سرور اشتراکی کمتر می باشد.
  3. سرور اختصاصی: شرکت های بزرگ و وب سایت هایی با ترافیک بالا نیاز به منابعی دارند که بیشتر از یک ماشین مجازی برخوردار هستند که کاربران این سرورها در پردازنده، رم و فضای ذخیره سازی به شکل خصوصی میزبان می شوند که این سرورها به دو صورت داخلی و خارجی وجود دارند.
  4. وب سرور: از وب سرورها برای راه اندازی وب سایت ها و هاستینگ ها استفاده می کنند.
  5. Mailسرور: میل سرورها همان طور که از نامشان مشخص است برای خدمات ایمیل مناسب هستند.
  6. دیتا سرور: از دیتا سرورها به عنوان بانک اطلاعاتی مورد استفاده یک نرم افزار یا سرویس استفاده می کنند.
  7. اپلیکیشن سرور: بر روی اپلیکیشن سرورها یک نرم افزار مورد استفاده کاربران سرور راه اندازی می شود که آن ها را قادر می سازد از طریق رایانه های خود به آن دسترسی داشته باشند.
  8. فایل سرور: فایل سرور یکی از ساده ترین سرورها است که مطابق با نامش برای اشتراک گذاری فایل ها مورد استفاده قرار می گیرند.
  9. سرور محاسباتی: بسیاری از سازمان ها که کارهای محاسباتی زیادی دارند برای کنترل و مدیریت بهتر محاسبات و کاهش خطاهای انسانی از یک سرور محاسباتی استفاده می کنند.

نکته: داشتن یک سرور خوب باعث میشود که شما هاست خوبی داشته باشید و داشتن هاست خوب باعث میشود، یک طراحی سایت خوبی داشته باشید.

سخن پایانی

در مقاله مذکور دانستید که سرور چیست و چه انواعی دارد؛ در آخر باید به شما بگوییم که در زمان انتخاب یک سرور مناسب باید موارد زیادی را از جمله پیکربندی سخت افزار، زیرساخت شبکه، اینترنت پر قدرت، قابلیت های ایمنی و حفاظت اطلاعات را مدنظر قرار دهید و یکی دیگر از مسائلی که توجه به آن حائز اهمیت است، کاربرد سرور و نوع استفاده از آن می باشد و شما باید قبل از انتخابب سرورها از ویژگی هر یک از آن ها آگاه باشید.

امیدواریم که خواندن این محتوا برایتان سودمند واقع شود؛ اگر در این باره سوالی برایتان پیش آمد می توانید از طریق بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید یا با شماره تلفن های درج شده در همین صفحه تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت در شهرقدس

برای طراحی سایت شماره موبایل خودتان را وارد کنید تا در سریع ترین زمان با شما تماس گرفته شود.

درصورتی که تایم کمی برای منتظر ماندن دارید میتوانید با شماره 09129339359   تماس حاصل کنید.