Cms چیست

محتوای جدول

cms چیست؟ سی که آن را تحت عنوان سیستم مدیریت محتوا می شناسند کوتاه شده عبارت content management system می باشد که باعث می شود یک وب سایت در کوتاه ترین زمان بدون دانش کد نویسی و برنامه نویسی طراحی و ساخته شود.

در این مقاله قصد داریم به شما بیاموزیم cms یا سیستم مدیریت محتوا چیست و چگونه کار می کند؟ اگر تمایل دارید که سطح اطلاعاتتان را در این زمینه بالا ببرید، حتما به خواندن محتوای زیر روی آورید.

cms چیست؟

cms یا سیستم مدیریت محتوا نوعی برنامه و نرم افزار است که این قابلیت را به کاربران می دهد که وب سایت خود را بدون داشتن مهارت برنامه نویسی و کد نویسی راه اندازی و مدیریت نمایند.

در واقع با به کارگیری cms یا سیستم مدیریت محتوا می توان محتواها را در یک رابط جذاب و کاربرپسند به وجود آورد و آن ها را اصلاح و مدیریت کرد و انتشار داد؛ شما می توانید که با استفاده از سیستم مدیریت محتوا cms به جای این که برنامه نویسی ها و کد نویسی های سخت را انجام دهید با بارگیری و خرید مدل ها و نرم افزارهای افزودنی طراحی سایت خود را سفارشی سازی و شخصی سازی نمایید.

حالا که با cms آشنا شدید شاید این سوال برایتان پیش آید که یک نرم افزار ساده چگونه از عهده انجام تمام این کارها بر می آید؟ در جواب به این پرسش باید به شما بگوییم که اگر کار طراحی سایت انجام می دهید، باید بدانید که برای اضافه کردن متن، تصویر، لینک های ناوبری و سایر اجزاء سازنده یک وب سایت باید از HTML کار خود را آغاز کنید و بعد از آن CSS را اضافه نمایید تا اجزاء مدنظر را متناسب با شکل ظاهر و حس خاص برند خود تنظیم کنید.

در مرحله بعدی شما با نوشتن جاواسکریپت به جهت خاتمه دادن به امکانات ارتقاء یافته تری نظیر CTA های کشویی کار وب سایت خود را به سرانجام می رسانید و در آخر فایل HTML را بر روی سرور ذخیره می کنید تا در پایگاه اطلاعات تان ثبت شود.

شاید برای شمایی که در این زمینه مهارت دارید کار طراحی سایت ساده به نظر برسد؛ اما برای اشخاصی که از دانش برنامه نویسی برخوردار نیستند یا این که منابع لازمه را ندارند این کار می تواند دشوار باشد؛ این دسته از افراد می توانند بدون مهارت برنامه نویسی و کدنویسی با استفاده از نرم افزار cms به طراحی سایت بپردازند.

چرا به یک سیستم مدیریت محتوا یا cms نیاز است؟

استفاده از سیستم مدیریت محتوا برای طراحی وب سایت مزیت های بیشماری دارد که برخی از آن ها موارد زیر را شامل می شوند.

  1. عدم نیاز به مهارت برنامه نویسی و کد نویسی: cms به کاربران این امکان را می دهد که بتوانند بدون برخورداری از دانش برنامه نویسی به طراحی سایت بپردازند و سایت خود را مدیریت و شخصی سازی کنند.
  2. همکاری راحت: از دیگر مزایای به کارگیری cms این است که چندین کاربر قادر هستند در یک زمان به سیستم cms دسترسی داشته باشند و فعالیت های خود را انجام دهند و روند کاری را بهبود بخشند.
  3. الگوهای آماده: اکثر سیستم های مدیریت محتوا cms نظیر وردپرس دارای مدل ها و الگوهای آماده شده هستند که شما می توانید برای سفارشی سازی ظاهر وب سایت خود از آن ها بهره ببرید؛ مثلا انتخاب قالب طراحی ریسپانسیو سبب می شود وب سایت شما در هر دستگاهی بدون نیاز به کد نویسی باز شود.
  4. مشخصه ها و برنامه های افزودنی سئو: سیستم مدیریت محتوا cms قادر است که ویژگی های داخلی و همچنین افزونه هایی را به جهت کمک به شما در بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جست و جو فراهم آورد و با استفاده از ابزارها و ویژگی های داخلی شما می توانید عنوان صفحه و توضیحات متا را شخصی سازی کنید.

انواع سیستم مدیریت محتوا یا cms

cms ها انواع مختلفی دارند که آن ها را به طور کلی به سه دسته زیر طبقه بندی می کنند.

  1. سیستم مدیریت محتوا اختصاصی: اغلب سازمان ها و ادارات برای خود یک سیستم مدیریت محتوا اختصاصی دارند که به طور خصوصی مالک آن هستند و تمام بخش های وب سایت خود را می توانند مدیریت و کنترل نمایند؛ در این نوع cms پروسه طراحی وب سایت کاری وقت گیر است و به غیر از زمان بردن زیاد هزینه بالایی هم در بر دارد و تنها طراحان سایت از عهده این کار بر می آیند.
  2. سیستم مدیریت محتوا منبع باز: سیستم مدیریت محتوا منبع باز سیستمی است که کد آن برای همه قابل مشاهده و در دسترس است که تمام افراد می توانند آن را تغییر دهند و نمونه ای از سیستم مدیریت محتوا منبع باز وردپرس است که به صورت متن باز در اختیار تمام افراد قرار می گیرد و به طور روزانه تغییرات زیادی بر روی آن اجرا می شود. اگر اطلاعات مفیدی برای این که وردپرس چیست و چه کارای انجام میدهد میتویند مقاله وردپرس چیست را مطالعه کنید.
  3. سیستم مدیریت محتوا اشتراکی: سیستم های مدیریت محتوا اشتراکی از تمام قابلیت های سیستم مدیریت محتوا منبع باز برخوردار هستند با این وجه تمایز که هیچ فردی به کدهای آن دسترسی ندارد و می بایست که آن ها را از کمپانی های ارائه دهنده سیستم مدیریت محتوا اشتراکی خریداری کرد؛ توجه داشته باشید که با خرید اشتراک این سیستم مدیریت محتوا دیگر احتیاجی نیست که هزینه های جداگانه را برای طراحی قالب، پشتیبانی، اجاره هاست و … بپردازید.

چگونه یک سیستم مدیریت محتوا مناسب انتخاب کنیم؟

برای انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای مناسب باید به نکات زیادی توجه داشته باشید که برخی از آن ها عبارت اند از:

  1. استاندارد وب: سیستمی cms ای که انتخاب می کنید باید بتواند محتوای قابل دسترسی و  HTMLتولید کند.
  2. چند زبانه بودن: سیستم مدیریت محتوایی که تمایل به انتخاب آن را دارید باید بتواند از پس زبان سیستم بر آید.
  3. قالب ها: قالب ها روح یک وب سایت هستند و به قدری مهم می باشند که می توانند مشتری را فراری دهند یا جذب کنند و اگر قالب ها برایتان مهم است، باید به سراغ cms هایی بروید که دارای تم ها و قالب های جذاب و خیره کننده هستند.
  4. قابل توسعه: سیستم مدیریت محتوایی که انتخاب می کنید باید از یک   SDK و  Apiبرخوردار باشد تا شما بتوانید به وسیله آن ها سیستم های موجود نظیر crm، اتوماسیون بازاریابی و … را توسعه دهید.

سخن پایانی

سیستم مدیریت محتوا یا cms یکی از ضروری ترین و اصلی ترین نیاز مدیران و صاحبان کسب و کارهای اینترنتی است که آن ها با به کارگیری این نرم افزار می توانند به کسب و کار خود رونق ببخشند و مشتریان زیادی جذب کنند.

در این مقاله تلاش کردیم که اطلاعات جامع و مفیدی را در رابطه با cms یا سیستم مدیریت محتوا در اختیارتان قرار دهیم اگر تمایل دارید به طور تخصصی تر در این باره اطلاعات کسب کنید، از طریق شماره تلفن های زیر با ما در ارتباط باشید. 09129339359

شاید برای شما جذاب باشد تا مقاله صفحه طراحی سایت در شهرقدس را نیز ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت در شهرقدس

برای طراحی سایت شماره موبایل خودتان را وارد کنید تا در سریع ترین زمان با شما تماس گرفته شود.

درصورتی که تایم کمی برای منتظر ماندن دارید میتوانید با شماره 09129339359   تماس حاصل کنید.